Echipele Sinteza din oraşul Căuşeni şi Olan din localitatea Oleăneşti, raionul Ştefan Vodă, au o evoluare modestă în seria Centru a Diviziei B din cadrul Campionatului Republicii Moldova la fotbal masculin, ocupând locurile şapte şi, respectiv, opt în clasamentul celor zece competitoare.

Se apropie de sfârşit Campionatul naţional la fotbal în eşalonul al treilea. Competiţiile sunt organizate în câteva zone: Nord, Centru şi Sud. În zona de Centru, au fost incluse 10 formaţii, printre acestea numărându-se şi Sinteza Căuşeni, dar şi Olan Olăneşti din raionul Ştefan Vodă.

Startul întrecerilor a fost dat la începutul toamnei precedente, la 13 septembrie, când cele două colective sportive s-au întâlnit pe stadionul din oraşul Căuşeni. Gazdele s-au dovedit a fi mult mai puternice şi au învins cu un scor categoric de 5:1.

În continuare, însă, căuşenenii nu au mai fost atât de combativi, înregistrând, din când în când, câte o victorie, suferind, mai des, înfrângeri sau făcând, uneori, remize. Aşa s-a întâmplat, spre exemplu, în ultima partidă, de la 3 mai curent, când Sinteza a avut parte de o egalitate (0:0), ce-i drept, în deplasare, la Anenii Noi, cu echipa locală CS Anina.

Astfel, din cele 15 partide jucate până în prezent în campionat, formaţia de la Căuşeni a câştigat cinci meciuri, în două întâlniri scorul a fost egal, iar în opt meciuri ea a fost învinsă. Având la activ 17 puncte, Sinteza se situează pe locul şapte, devansând alte trei echipe din subsolul clasamentului.

Una din ele este Olan de la Olăneşti, raionul Ştefan Vodă, care a avut un start dezastruos: zero punte în primele trei etape. După înfrângerea de la Căuşeni, despre care am pomenit mai sus, formaţia a pierdut, de asemenea, alte două partide: acasă de la FC Codru Lozova (0:4) şi în deplasare de la ŞSSRF Chişinău (1:3).

Abia în etapa a patra, olăneştenii au repurtat prima victorie cu scorul de 2:1 în faţa CS Anina Anenii Noi. Pe parcursul campionatului, au mai urmat trei reuşite, două remize şi şase înfrângeri, inclusiv una, duminica trecută, de la CFR Ialoveni, cu un sec 0:3.

În prezent, Olan Olăneşti totalizează 14 puncte şi se află pe poziţia a opta.

În seria Centru a Diviziei B de fotbal au mai rămas a fi jucate trei etape, finişul fiind programat pentru sfârşitul lunii de faţă. Echipele din raioanele Căuşeni şi Ştefan Vodă, din păcate, nu se vor număra printre protagoniştii acestor întreceri, la promovare în eşalonul secund al fotbalului moldovenesc pretinzând formaţiile oraşului Ungheni şi FC Codru din localitatea Lozova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *